loading

Több van az új Jimnyben, mint gondolnád

Idén érkezik a kereskedésekbe a Jimny vadonatúj generációja, aminek dizájnja azonnal meghódította a rajongókat. Most a Suzuki mutatta meg, hogy mi mindent lehet még kihozni az ügyes kisterepjáróból.

A Jimny teljesen új generációja ott folytatja, ahol az elődje abbahagyta, jellegzetes formáján kívül kivételes terepjáró-képességeit is megőrizte, de tele lesz a legmodernebb biztonsági és kényelmi felszerelésekkel. A kereskedésekbe hamarosan megérkezik, addig is a Suzuki két koncepcióautóval fokozza az eddig is nagy érdeklődést iránta.

Januárban a tokiói tuningshow-n jelent meg a Sierra Pick-up Style prototípusa, és azonnal sikert aratott. A Jimny elődje, a hasonlóan legendás Samurai is készült már platós változatban, és az újdonságnak is remekül áll a nyitott raktér. A manapság divatos retró stílus is illik hozzá, fehér kerekek, krómos dísztárcsák, aranyszínű fényezés és famintás betétek teszik teljessé a képet. 

A Suzuki egy másik változattal is megmutatta, hogy milyen lehetőségek rejlenek a Jimny tuningolásában. A kompakt méretei ellenére az új modell is igazi terepjáró lesz, ügyes összkerékhajtással, remek terepszögekkel, és ezt fokozza tovább a Survive koncepció, ami a nevéhez illően mindent megkapott, ami a túléléshez szükséges. 

A karosszériát bukócsővel vették körbe, a kerekeket és a lökhárítókat is masszívabb példányokra cserélték, és nem hiányozhat róla az elakadt terepjárók kiszabadításához nélkülözhetetlen csörlő sem. Hivatalosan a Sierra Pick-up és a Survive is tanulmányautó, de nem kell sokat várnunk arra, hogy ehhez hasonlóan átépítve is megjelenjenek a Jimny első példányai.